• +46 723 825 205
  • info@annatarfoto.se

 

Familjefotografering

Små familjer, stora familjer, växande familjer eller kanske familjer som inte ses så ofta. Det finns så många skäl till att ta tillvara på stunder med dem man älskar.

När samlade du familjen senast och kom dessutom ihåg att ha kameran med? Jag följer gärna med och ser till att ni verkligen får de där bilderna som man så många gånger önskade att man hade…efteråt… från mormors 80-års kalas eller nyaste kusinens dop eller varför inte när ni hade en picknick i samband med släktträffen.

Självklart behöver det inte till världens baluns för att livet ska vara värt att dokumentera. Boka in en familjefotografering hemmavid eller på ert favoritställe. Jag kommer och fotograferar er där ni är och med det ni gör. Varför inte låt mig hänga med på en picknick eller en tur till lekplatsen? Jag smyger med och dokumenterar er familj när ni bara är, precis som ni är. Det kan inbegripa både väldigt glada barn, lite ledsna barn, busiga barn, envisa barn, smutsiga barn, barn högt upp i träd eller barn som hittar vattenpölar. Oavsett så är det stunder i det som är ert liv och vem vill inte minnas det!!!

Vad kostar det?

Fotograferingsavgiften för porträtt är alltid 350 kronor oavsett hur många bilder ni väljer att köpa efter fotograferingen. Fotograferingsavgiften betalas i samband med bokningen för att reservera ert datum. Denna avgiften är ej återbetalbar men är ombokningsbar till ett (1) nytt tillfälle.

Fakturering av valt bildpaket sker i samband med beställning.

För Hemma-hos-fotografering och Släktkalas ingår fotograferingsavgiften i paketet!

Bildpaket 2018

Minsta paketet 1.000 kronor

I detta paketet ingår 5 st högupplösta bilder som levereras via ett webbgalleri.

Lilla paketet 1.500 kronor

I detta paketet ingår 10 st högupplösta bilder som levereras via ett webbgalleri.

Mellan paketet 2.500 kronor

I detta paketet ingår 20 st högupplösta bilder som levereras via ett webbgalleri samt 1 st 20x30cm förstoring.

Stora paketet 3.500 kr

I detta paketet ingår samtliga bilder från webbgalleriet som högupplösta (ca 40 st) samt 2 st 20x30cm förstoringar

Hemma-hos-fotografering 3 timmar  3.000 kronor

Man tror att man ska komma ihåg vardagen med blöjbyten, hämtning på dagis, dammsugning, läxläsning och tandborstning för evigt men plötsligt så är det ingen som behöver hjälp med tandborstningen längre eller frågar efter någon sagostund i soffan. Min hemma-hos-fotografering är dokumentär dvs vilket betyder att jag kommer hem till er och följer er en dag eller några timmar. Jag dokumenterar er i vardagen precis som den är just nu. I detta paketet ingår alla bilderna högupplösta (ca 75 st) som levereras via ett webbgalleri.

Släktkalas 900 kronor/timme (minst 2 timmar)

Fyller mamma 50 år eller har farmor gått och blivit pensionär? Då blir det kalas! Det finns så många skäl att fira och hur många gånger har du inte tänkt att ta med dig kameran men glömde…igen… När släkten äntligen samlas så är det klart att ni ska ha bilder eller hur? Boka in en fotograf som följer med och ger er härliga mingelbilder att se tillbaka på. Som grädde på moset erbjuder jag även möjlighet att beställa fotoböcker eller förstoringar från dagen.

I paketet ingår ca 50 bilder per bokad timme som levereras via ett webbgalleri. OBS! I Släktkalas-paketet inkluderas EJ bröllop oavsett om det är litet, borgligt eller hemligt…men jag fotar bröllop så kolla gärna in mina bröllopsbilder!

 

Hur bokar du?

Jag rekommenderar dig att skicka ett mail eller att du ringer mig så kan vi pratas vid en stund. När jag har fått din förfrågan så bestämmer vi ett datum som skulle passa er för fotografering. Jag fotograferar vanligtvis i och omkring Ronneby men jag besöker hela Blekinge för fotograferingar. Längre resor än 6 mil t&r från Ronneby utgår milersättning 40 kr/milen.

Ska du skriva på avtal?

Japp. Ett påskrivet kontrakt samt att fotograferingsavgiften (350 kr) ska vara betald inom 10 dagar för att ditt datum ska bli bokat. Denna proceduren garanterar ditt datum och dras sedan av på slutfakturan som skickas efter fotograferingen. 

Vilken tid är bäst?

I samband med bokningen så har vi bestämt tid och plats för er fotografering. Klockslagen som är “bäst” kan variera mycket pga vilken typ av fotografering ni vill ha, årstider och väder. Om ni vill fotograferas utomhus så kan under sommarhalvåret en bra riktlinje vara 1-2 timmar innan solnedgången eller 1-2 timmar efter soluppgången. Vid denna tiden står solen lägre på himlen och det blir mjukt och fint ljus.

Vid hemma-hos-fotografering sk. lifestyle fotografering, rekommenderar jag att planera in tid för fotografering på förmiddagen för att dels få in så mycket ljus som möjligt i er bostad plus att det kanske är större chans att alla är piggelinisar tidigare på dagen.

Vad ska jag ha på mig?

Välj kläder som du trivs i! Du är välkommen att ha ytterligare uppsättning med för ombyte.  Vill du ta bilder på dig och magen i underkläder så blir bilderna ännu finare om du har matchande underkläder. Om partner/syskon ska vara med på bild så välj gärna så att deras kläder har liknande toner eller nyanser, utan stora märken eller färgglada figurer.

Äntligen dags!

Vi ses på utvald plats och vi räknar med en timme fylld med lek, bus men det finns också stor risk för kramkalas! Mitt mål som fotograf är att anpassa mitt arbete efter er och barnen. Så klart vill jag se till att ni får bilder som ni tycker om men jag vill också att ni ska få en rolig och avslappnad stund tillsammans som familj.

Ta gärna med lite fika, favoritleksaker eller annat som ni vet kommer göra vår stund tillsammans till den bästa. Ibland tryter orken för både liten och stor, då finns det inget som hjälper så bra som en liten paus och ett mellanmål!

Leverans

2-3 dagar efter fotograferingen skickar jag er en första tjuvkik med två webbupplösta bilder anpassade för sociala medier till er mailadress. Dessa är för er att dela på sociala medier om ni så önskar.

Senast 14 dagar efter fotograferingen får ni ett urval av era bilder via ett online galleri samt slutfakturan. Bilderna i webbgalleriet används som urval och får inte laddas ner, användas eller skärmdumpas. Ni har sedan några dagar på er att göra ert urval och ni markerar i webbgalleriet vilka bilder ni väljer för beställning.

Hur många bilder ni får välja beror på vilket paket ni väljer. Det finns möjlighet att köpa fler bilder än ert paket enligt separat prislista. Pris från 275kr/bild.

När slutfakturan är betald och ni har gjort ert urval kan de valda bilderna laddas ner från webbgalleriet och då är de era för användning. Ni får bilderna både i högupplöst format för utskrift och framkallning samt lågupplöst format för webben och sociala medier.

Bilderna får inte ändras efter jag har levererat dem. Det betyder att ni tex inte får lägga på filter, göra svartvita etc. Beskärningar som görs via Facebook och Instagram är OK. Om det något ni vill ha ändrat så är det bättre att höra av sig till mig.

Om ni publicerar bilderna så får ni gärna skriva Foto: Annatarfoto. Jag uppskattar verkligen när mina kunder nämner mig när de visar sina bilder för det betyder att de älskar bilderna precis lika mycket som jag. Och vem blir inte glad för det!!!

Plats

 

Antingen så har ni en plats redan bestämd vilket det oftast är om det är kalas, dop eller någon annan tillställning men om inte det finns så bestämmer vi plats tillsammans.

Jag väljer mina platser med stor omsorg och har många förslag på fina platser runt om i Blekinge. Kanske ni har ert speciella smultronställe där ni skulle vilja bli fotograferade. I så fall åker jag gärna dit i förväg och förbereder mig för att ni ska få bästa möjliga fotografering. Jag arbetar med det befintliga ljuset för att få naturliga porträtt och fina färger, det kan innebära att kanske inte alla platser är de bästa ur en fotografs perspektiv men tillsammans kommer vi att hitta platser som både ni och jag som fotograf kommer att älska.

Väder

Mulet väder behöver absolut inte betyda dåliga bilder. Likaså betyder inte klarblå himmel och strålande solsken fantastiska bilder. Däremot kan vi vara överens om att regn inte gör uppgiften enklare. Skulle regnet ösa ner och vi inte ser någon hejd på det så bokar vi om till ett nytt datum utan kostnad, likaså om något barn skulle bli sjukt och inte orkar med en fotografering. Jag är flexibel och det viktiga för mig att ni ska bli nöjda med både upplevelsen och bilderna. Vi ska ju ha roligt tillsammans!

 

Vill du boka mig som din fotograf? Skicka en förfrågan till info@annatarfoto.se så hör jag av mig!

Stäng meny